Vanliga Frågor

F: Vad är det priserna visar och hur exakta är de?

Priserna som visas i prisjämförelsetjänsten är endast arbetskostnaden för den valda reprationen/servicen. Till detta tillkommer kostnaden för material som inte är inräknad i priset. För er som har Volvo har vi även skrivit ut priserna för materialen hos två av Sveriges största reservdelsbutiker: Mekonomen och Skruvat. Med tiden hoppas vi på att kunna visa er det exakta totalpriset. Vi har beräknat priserna med hjälp av vår algoritm och därför kan det i vissa fall finnas skillnader på upp till 10% mellan priset i prisjämförelsetjänsten och vad verkstaden egentligen debiterar, men i de flesta fallen är priset på vår sida det verkstaden bör debitera, så fråga gärna verkstaden en extra gång ifall priset skiljer sig mycket. Om ni mot förmodan skulle hitta priser som varierar kraftigt så kontakta oss gärna, men var även uppmärksamma så att det inte är verkstaden som försöker debitera ett högre pris än vad de egentligen bör.

F: Vad har min bil för motor?

Om du är osäker vad din bil har för motor eller vad det är för årsmodell så kan du finna svaret på det här: fordonsfraga.transportstyrelsen.se/fragapaannatfordon.aspx

F: Min bil finns inte med i prisjämförelsetjänsten, kan ni lägga till den?

Vi lägger gärna in fler bilmodeller till prisjämförelsetjänsten. Fyll i detta formulär så ser vi till att lägga till din bil så snart som möjligt. Observera att vi inte har uppgifter om alla bilmodeller. Skicka gärna ett mail till oss ifall du vill veta om vi har uppgifter om just din bilmodell.

F: Samarbetar Bilservicepriser med några verkstäder?

Nej, vi är en helt oberoende prisjämförelsetjänst.

F: Jag har en verkstad och vill vara med i er prisjämförelsetjänst. Hur gör jag?

Vi lägger gärna in fler verkstäder i prisjämförelsetjänsten helt utan kostnad. Fyll i detta formulär så lägger vi till din bilverkstad så fort som möjligt.

F: Jag har en bilverkstad/butik och skulle vilja annonsera på er sida. Hur gör jag?

Kontakta oss på info@bilservicepriser.se så ordnar vi det.

F: Jag skickade in en ansökan om min bil, men den har inte lagts upp på sidan. Varför?

Vi får flera förfrågningar varje dag om bilar som ska läggas till och ibland hinner vi inte att lägga till nya bilar samma dag. Vänta gärna några dagar i sådana fall och om din bil inte publicerats tills dess så får du gärna skicka ett mail till oss om detta. Vi har dessvärre inte information om alla bilmodeller som vi får ansökningar om. Fyll gärna in din emailadress i formuläret för att bli meddelad när din bil lagts till. Självfallet lämnas din emailadress inte ut till någon utomstående.

F: Jag skulle behöva prisuppgifter på reparationer som inte finns med på er sida, kan ni lägga till dessa?

I dagsläget har vi inte möjlighet att lägga till prisuppgifter för reparationer som inte redan finns med på sidan. Till nästa version kommer vi förhoppningsvis lägga till fler efterfrågade reparationer. Har du några frågor eller synpunkter, tveka då inte att höra av dig till oss på Bilservicepriser på: info@bilservicepriser.se

TIPS

Ofta kan det vara lönt att köpa in delar till reparationen på egen hand och endast be verkstaden om hjälp med själva reparationen. Detta leder även ofta till kortare väntetid. Det gäller att vara säker då att man köper in rätt del. Vissa verkstäder vill inte att man tar med sig egna delar vid reparation/service, så kolla alltid med verkstaden innan.


Be alltid om att få ett skriftligt prisförslag på servicen/reparationen för att undvika missförstånd. En verkstad får maximalt höja slutpriset med 10% utan att informera kunden.


Var extra noggranna vid jämförelse av service mellan olika verkstäder. Viktigt är att de jämförda servicarna innehåller byten av samma delar och genomgång av samma punkter, detta skiljer sig ibland mellan verkstäder. Priserna i prisjämförelsetjänsten utgår från exakt samma service för alla verkstäder.


Vid enklare reparation/service som exempelvis oljebyte eller bromsbeläggsbyte, så kan ett besök hos en mindre verkstad löna sig istället för att gå till en auktoriserad verkstad.


Observera att vid kamremsbyte bör även spännrullar och vattenpump bytas. Detta rekommenderas både av bilverkstäder och biltillverkare. Priset för kamremsbyte här på Bilservicepriser är beräknat utifrån att man endast byter kamrem. Vid byte av spännrullar och vattenpump kommer slutpriset därför att vara högre än det angivna här på sidan.


Vid byte av styrled och/eller fjäder är det rekommenderat av både bilverkstäder och biltillverkare att utföra en framvagnsinställning.


Servicarna som finns med i prisjämförelsetjänsten avser ungefärliga miltal. Olika märken har olika miltal för en större och mindre service. Vi har utgått från en större service runt 13000 mil och en mindre service runt 8000 mil som finns för varje bilmodell. Alla bilverkstäder har blivit jämförda utifrån exakt samma service.