Pressrum

Jämförelse: Testvinnande sommardäck till lägst pris

Om högst två veckor, närmare bestämt den 15 april, är det dags att ta fram sommardäcken till bilen. I samband med däckbytartiden kan det vara värt att titta genom skicket och mönsterdjupet på däcken och kanske köpa nya däck. Prisjämförelsetjänsten Bilservicepriser guidar till var man kan hitta testvinnande sommardäck till lägst pris.

För andra året i rad fortsätter prisjämförelsesajten Bilservicepriser med att jämföra däckpriser. Jämförelsen inkluderar 6 sommardäck som fått höga betyg i ett antal olika däcktest och var man kan köpa dessa däck billigast. Den här gången inkluderas inte bara ledande onlinebutiker och däckverkstäder i jämförelsen, men även Blocket.se och Ebay.

Prisjämförelsen visar på stora prisskillnader mellan de olika onlinebutikerna och däckverkstäderna. För alla förutom ett av däcken skiljde sig priset med mer än 1000 kr mellan billigast och dyrast för en uppsättning om 4 däck. Däcket Pirelli Cinturato P7 hade den största prisskillnaden där det skiljde sig hela 2436 kr för en uppsättning om 4 däck.

I vissa fall går det att få däcken ännu billigare än hos svenska onlinebutiker och däckverkstäder, bland annat genom att beställa däcken utomlands via exempelvis Ebay. Priserna skiljer sig oftast inte mycket mellan den billigaste svenska onlinebutiken och det lägsta priset på Ebay och med fraktkostnad och något längre leveranstid är det oftast inte värt att beställa däcken från utlandet.

Ett tredje alternativ där det går att hitta däck till bra priser är Blocket.se. Ibland kan man hitta nästintill nya däck till mycket låga priser, men ofta går det även hitta lätt begagnade däck på fälg med bra mönsterdjup till riktigt bra priser då man även slipper monteringskostnaden för däcken. Något som är bra att tänka på vid köp av begagnade däck är att titta noggrant på däckens skick, mönsterdjup och datummärkning så att däcken inte är allt för gamla.

Resultatet av undersökningen presenteras nedan, där det även framgår vilken butik som vid undersökningstillfället hade det billigaste respektive dyraste däcket. I undersökningen jämfördes däck med följande mått och parametrar: 205/55 R16 94T (alt 94V).

Resultat av däckundersökningen

Nokian Hakka Blue 2 (XL)

Billigast: 791 kr (Däck365), Dyrast: 1100 kr (Vianor), Prisskillnad 4 däck: 1236 kr

Continental ContiPremiumContact 5

Billigast: 674 kr (Bythjul), Dyrast: 900 kr (Infosite), Prisskillnad 4 däck: 904 kr

Michelin Primacy 3

Billigast: 759 kr (Bythjul), Dyrast: 1033 kr (Euromaster), Prisskillnad 4 däck: 1096 kr

Bridgestone Turanza T001

Billigast: 692 kr (Bythjul), Dyrast: 990 kr (Infosite), Prisskillnad 4 däck: 1192 kr

Pirelli Cinturato P7

Billigast: 588 kr (Bythjul), Dyrast: 1197 kr (Däckia), Prisskillnad 4 däck: 2436 kr

Goodyear EfficientGrip Performance

Billigast: 631 kr (Bythjul), Dyrast: 1198 kr (Däckia), Prisskillnad 4 däck: 2268 kr

Fotnot: Däckpriser jämfördes hos följande butiker: Däck365, Bythjul, Däck247, Däckonline, Infosite, Skruvat, Molway, Däckia, Euromaster och Vianor. I vissa fall hade inte alla butiker i jämförelsen det utvalda däcket. Undersökningen baseras på priser inhämtade 2017-04-02, priser kan variera från dag till dag.

För mer information om Bilservicepriser, kontakta:

Pawel Boniecki, info@bilservicepriser.se